Χρησιμοποιούμε cookies για να κατανοήσουμε τις αλληλεπιδράσεις σας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστό. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική μας για τα cookies


Η Εταιρεία

 

30 χρονια διαρκους εξελιξης

Η HellenicPlast ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1992, ως οικογενειακή επιχείρηση, με αντικείμενο την παραγωγή τεχνικών και βιομηχανικών πλαστικών εξαρτημάτων.

Από  το 2007 σταδιακά, τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε η δεύτερη γενιά, αναπτύσσοντας τις δραστηριότητές της, επεκτείνοντας την παραγωγική μονάδα και αυξάνοντας διαρκώς το ανθρώπινο  και παραγωγικό δυναμικό της.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, η εταιρεία κατέχει μια σημαντική θέση στο χώρο της συσκευασίας τροφίμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά, με  εξειδίκευση σε  πλαστικές συσκευασίες για γαλακτοκομικά είδη, παγωτό, αλοιφές, αλίπαστα και αντίπαστα προϊόντα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και παράγοντας μια μεγάλη γκάμα σύγχρονων ποιοτικών προϊόντων, αντάξιων των απαιτήσεων της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

 

ΕπενδΥοντας στην τεχνογνωσΙα

Από τις αρχές του 2018 η HellenicPlast εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης, σε εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ., όπου στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης της εταιρίας, το μηχανουργείο κατασκευής και συντήρησης καλουπιών, η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής πλαστικών συσκευασιών τροφίμων, έκτασης 2.500 τ.μ., και οι αποθήκες.

Μετά την επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας και με συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογική αναβάθμιση και αυτοματοποίηση, το νέο μηχανουργείο της HellenicPlast αποτελεί έναν άρτια εξοπλισμένο και στελεχωμένο χώρο, στον οποίο σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και συντηρούνται καλούπια παραγωγής πλαστικών συσκευασιών τροφίμων.

Ο σχεδιασμός των συσκευασιών γίνεται με σύγχρονα σχεδιαστικά προγράμματα, από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη και παράγονται από νέες μηχανές injection, κατάλληλες για συσκευασίες τροφίμων.

Η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης τη διακόσμηση των προϊόντων με ετικέτες πολυπροπυλενίου (ΡΡ), από αυτοματοποιημένα ρομποτικά μηχανήματα, με χρήση της τεχνολογίας In-Mold- Labeling (IML), για άριστη προβολή των συσκευασιών στην αγορά.